Single Blog

Semester

Semestertider. Förflyttning. Förnyelse. Många människor pratar om att åka bort eller att komma ifrån jobbet. Det är inget ont i det och för många handlar det säkert om att just komma bort och ifrån. Jag drar mig dock tillminnes det jag fick höra för en massa år sedan av en guide på en turistort. Hon konstaterade att människor reser inte till någonting, de reser från någonting.

Jag funderar på vilken skillnaden är för dem som istället för att resa bort, reser till något. Blir upplevelsen större, starkare? Oavsett om du reser ifrån något eller till något så bär du alltid med dig en sak. När du kommer fram till något eller bort från något landar du alltid tillsammans med dig själv.

Till eller från?

Jag skulle tro att de som alltid är på väg bort, ifrån något har svårt att någonsin komma i mål. De som istället är på väg till något har större möjlighet att njuta av färden och komma i mål, innan nästa resa startar. Det är lite som att sätta mål. genom att vara på väg bort från något läggs fokus på det som inte är önskat. Att vara på väg mot något styr istället tanken till det som eftertraktas.

Människor är, utan undantag, alltid på väg. Även om vi lyfter vikten av att vara här och nu, är vi grunden är alla på väg. Hela tiden vidare. Det enda du med säkerhet tar med dig på din resa, från vaggan till graven, är dig själv. Vad du lägger ditt fokus är avgörande för såväl resan som målet. Med vetskapen om att den enda du kan förändra, på alla sätt, är dig själv ökar dina möjligheter att njuta av resan och landa i önskat mål.

Det börjar med tanken.

 

 

 

 

 

Comments (0)

Post a Comment