Single Blog

Jobbar du en söndag?

Jag har reagerat på vissa inlägg på sociala medier den senaste tiden. Dessa inlägg är säkert inte nya i sig men jag har uppmärksammat dem mer och tycker mig se dem oftare och oftare. Jag skulle vilja kalla denna typ av inlägg för bekräfta mig mer och lite till tack  och de uttrycks ofta av egenföretagare genom frågan jobbar du en söndag?

Finns det ett syfte

Jag vet inte vad dessa frågor grundar sig i och vad syftet med dem är. Jag vet inte heller inom vilka branscher de som ställer denna fråga är verksamma som mest. Syftet med sociala medier är att synas men också att få ut ett budskap, vilket absolut är bra. Men vad är budskapet med denna fråga? Att om jag inte jobbar en söndag så är jag inte lika viktig, eller bra, som de som jobbar söndag? Eller att det är synd om de som jobbar söndag?

Mig veterligen finns det tusentals människor i Sverige som jobbar söndagar, midsommaraftnar eller julaftnar. Många av dessa jobbar ”obekväma” tider för att samhället ska fungera, för att vi ska ha möjlighet till hjälp om vi blir sjuka eller om midsommarstången tar eld. Jag tror inte att det är någon av dessa som skriver detta varje helg eller storhelg de jobbar. Så varför är det så viktigt för egenföretagare att basunera ut att de jobbar?  Nej i mina öron låter det som ett rop på bekräfta mig mer och lite till tack. Sanningen är dock den att de som valt att driva eget företag kan välja, i högre grad än de flesta andra, när och hur de vill jobba.

Vad hände med balansen?

Jag har anammat en låt (igen) och gjort om texten (igen). Jag tänker att: när man jobbar jobbar man, och då jobbar man rejält. Och sen är man leeedig för att kroppen och knoppen behöver återhämtning! Tar du dig inte tid för återhämtning så kommer din kropp att ta sig den tid den behöver – den tiden brukar kallas sjukskrivning. Oavsett vad du är, anställd, egen företagare, student eller arbetssökande (ingen glömd?) är det viktigt att du har en balans i livet för att må bra. Jag tycker absolut att du ska jobba, hårt, och göra ditt bästa. Men det ska finnas pauser och tid för lugn och laddning av batterier.

Jag önskar dig, vem du än är och vad du än gör, en riktigt härlig midsommar där balans och harmoni får tar plats.

 

 

Comments (0)

Post a Comment