Single Blog

Har det knutit sig lite?

När mina tjejer var små läste jag för dem, bland annat ur Majas alfabet. Där återfinns en text om Humle som börjar: ”Humlen klättrar så vild och så tokig, slår knut på sig själv och blir alldeles krokig”. Dessa personlighetsdrag passar alldeles utmärkt om du är född till humle – mindre bra om du råkar vara född till människa.

Perfektionism?

Jag träffade en kvinna idag. Ni vet den där sorten som utstrålar lugn, professionalism och glädje. En sån som gör sitt jobb med noggrannhet och kunnighet och sen går hem till man och barn och hem. Ett hem där varje konservburk har sin plats och kläderna alltid är prydligt undanvikta eller upphängda i färgskalor. Hon lagar bara näringsrik mat och serverar den samma tid varje dag. Hon har full koll på alla dagis/skolutflykter och tillhörande packningar och hon har gott om tid att vara en kärleksfull hustru. En sån kvinna som verkar ha mer tid och mer energi än oss andra.

Jag vet att hon inte finns, enlig ovan beskrivning, ingen sådan finns. Det som hände i dag var att också hon insett att hon inte fanns – enligt ovan beskrivning. Och nu var hon trött. Trött för att hon upplevde att hon inte hann med att göra sitt jobb så bra som hon vill. Nedstämd för att hon inte tyckte sig vara den perfekta mamman ( jag är övertygad om att hennes barn inte är överens med henne just här). Och ledsen för att hon inte kände att hon hade kraft att vara den fantastiska hustru hon önskar vara.

Har det knutit sig lite?

Det finns ingen i denna värld som är viktigare än du. Om du börjar känna dig otillräcklig inom ett område som är betydelsefullt för dig behöver du stanna upp. Stanna upp och fundera över vad som verkligen är viktigt just nu. Humlen är gjord för att slå knut på sig själv – du är gjord för att njuta av livet. Så länge du gör ditt bästa, just nu, så är det det bästa. Inte sagt att det inte kan bli bättre (bra kan nästan alltid bli bättre). Om känslan drabbar dig att du inte gör ett tillräckligt bra jobb så fundera ett varv till – troligen har du gjort det bästa du kan – just nu.

Du är inte en humle – du ska inte slå knut på dig själv, du ska utveckla dig själv

Ha en fantastisk fredag och en strålande helg. Ta hand om dig och vet att du är perfekt – just nu.

 

 

 

Comments (0)

Post a Comment