Single Blog

Stockholm, Sverige

Fredagens händelse i vår vackra huvudstad har inte gått någon obemärkt förbi. Kommentarer av olika slag med olika värderingar flödar i våra sociala medier. Polisens fantastiska insats har lovordats och Stockholmarnas medmänsklighet, samhörighet och gemenskap i kris har hyllats.  Händelsernas centrum på Drottninggatan i Stockholm förvandlades under lördagen till ett hav av blommor och kärlek. Ingen var beredd på att detta skulle hända i Stockholm, Sverige.

Tillsammans

När Kronprinsessan Victoria besökte platsen för att visa sitt deltagande fick hon frågan om hur vi går vidare nu. Hon svarade tillsammans. Vackert och tänkvärt, men vad betyder det att vi går vidare tillsammans?

Huvudstaden svämmar i stunden över av kärlek och respekt men detta är väl något som berör hela vårt land? Ändå fans rubriker om våldtäkter och andra brott som begåtts i Sverige under fredagskvällen. Vad hände här, vart tog kärleken och respekten vägen? Vad hände med tillsammans? Jag är fullt medveten om att långt ifrån alla, och troligen inte du som hittar till denna sida, är i stånd att begå brott mot andra människor. Jag tror ändå att vi alla kan tänka mer tillsammans än vi tidigare gjort. Vad händer om en vecka, en månad, ett år från nu? Ser du fortfarande människorna du möter på gatan?

Ekologicheck

Jag hävdar bestämt att ödmjukhet och respekt, liksom en mängd andra värderingar, inte grundar sig i en religiös tro utan snarare i en tro på mänsklighet. Hur du bemöter eller inte bemöter andra människor kommer att ge avtryck. Du lämnar något efter dig i allt du gör och inte gör. Jag tror att vi alla handlar utifrån vad vi tror är bäst i stunden, om inte annat bäst för oss själva. Genom en ekologicheck ger du dig själv möjlighet att reflektera över om det du tänker göra, eller inte göra, är bra för dig och hela din omgivning.

Vad tillsammans betyder för dig kan bara du svara på. För mig är det ett mäktigt ord som ger kraft till att orka lite till, det väcker hopp om alla människors förmåga att visa ödmjukhet och respekt på sin väg.

Comments (0)

Post a Comment