Single Blog

Hädanefter

Hädanefter ska jag va bra… Orden är snodda av Veronica Maggio. En av låtarna på min joggingspellista och jag älskar refrängen men tänker om texten i huvudet. Jag ska va bra för MIG.

Framtiden för dina fötter

Hädanefter är bra för det ligger alltid framför dig, det finns alltid utrymme och tid för förbättring. Det som ligger bakom dig har redan hänt, är redan gjort. Det är framtiden du kan påverka och styra över. Vetskapen om att du har makten över ditt liv och din framtid är så mycket mer kraftgivande än tanken på ett missat träningspass eller ältandet över något du tycker dig ha misslyckats med.

Från och med nu

För att kunna vara bra för MIG behöver jag veta vad som är bra för mig och göra just det. Detta kan naturligtvis variera från dag till dag utöver vissa grundläggande behov. Samhället idag bjuder somliga på dagar som rusar fram i 120 och det kan vara utmanade att stanna upp och känna efter. För andra finns så mycket fritid att tanken på att känna efter är skrämmande. Detta är dock ett avgörande steg i ”hädanefter”. Så ställ dig frågorna: Vad gör jag varje dag som är bra för mig? Gör jag saker som inte alls är bra för mig, varken i stunden eller hädanefter?

När är bra tillräckligt bra?Jag är av den åsikten att det mesta kan bli bättre. Samtidigt gäller det att känna efter i stunden. Vetskapen om att något kan bli bättre betyder inte att jag i varje stund måste jaga mot bäst. Det handlar om att skapa sin egen framtid utifrån att vara bra för sig själv större delen av tiden.

Så vad mår du bra av och hur ska du vara bra för dig hädanefter?

 

Comments (0)

Post a Comment