Single Blog

Hur vet du att du fyller ditt syfte?

Hur vet du att du är på rätt väg? Att du lever det liv du fötts till att leva. Hur vet du att du fyller ditt syfte? För att ens kunna fundera över svaret behöver du veta vilket ditt syfte är.

Meningen med livet

Det låter lite Monty Python, jag vet, och jag är inte ute efter att presentera någon religiös uppenbarelse bara berätta för dig att du lever på lånad tid. Inte så upplyftande kanske men det är trots allt sanningen. Vem du än är så finns inget sannare. Så vad är ditt syfte, vad är din mening med livet?

Jag ansluter mig till dem som uppmanar till att börja från slutet för att få svar på frågan. Alltså, vad vill du ha uppnått när du drar ditt sista andetag? Vad vill du vara nöjd och stolt över att ha gjort och åstadkommit. Hur vill du ha levt ditt liv? Vilka upplevelser kan du tänka att det inget gör att du inte hunnit med? När du börjar från slutet kan du se om du är på rätt väg.

Lev nu

När du gör detta, börjar från slutet, är det viktigt att komma ihåg att leva i nuet. Om du bara har tanken och fokus på vad som komma skall riskerar du att gå miste om många viktiga stunder i nuet. Jag har en bekant med högt uppsatta mål. Allt hon gör syftar till att uppnå resultat senare. Ett större sparkapital blir än större i takt med att erbjudanden, nöjen och njutningen nu får stå tillbaka. Ett sparkapital, oavsett om det gäller pengar, god fysik eller extraordinära kunskaper i något ämne  är inte till någon glädje om vi aldrig ges tillfälle att utnyttja det. Det är absolut klokt att spara och sikta mot sina drömmar. Men om vi bara sparar för framtiden och för stunder som ska komma senare, kan vi då med säkerhet säga att vi någonsin får nyttja kapitalet?

 

Börja från slutet och lev i nuet med vetskapen om att du fyller ditt syfte.

 

Comments (0)

Post a Comment