Single Blog

Börja med det lilla

Jag ser det gång efter annan. Det slår aldrig fel. Det är fantastiskt, så enkelt och så svårt.
Livet går sin gilla gång och vi åker rutinmässigt med. Ibland kommer nederlagen med en sån kraft att vi knockas av dem och hela livet välts upp och ner. I andra fall händer ingenting innan den dag vi vaknar upp och bara känner att något saknas. I båda fallen är det inte ovanligt att motivationen tryter och med det vår oförmåga att handla.

Så svårt

När vi går vilse i livet lägger vi ofta fokus på fel saker, vi fastnar i problemen och motgångarna. Ältandet ger oss skygglappar som gör att vi inte ser de otrampade stigarna som kan ta oss vidare. Vi håller krampaktigt fast vid den trygghet vi har kvar av rädsla för att det kan bli värre. Eller för att vi inte vågar se framåt, det är ingen idé. Ju längre vi tillåter oss att stanna i detta desto svårare blir det att också komma vidare.

Börja med det lilla

Det fantastiska i detta, det jag får bevis för gång på gång, är att det krävs så lite. Bara genom små förändringar så kan allt ändras. Som ringar på vattnet sprider sig förändringen genom resten av livet. Det gäller bara att börja med det lilla.

Så enkelt

Så var du än befinner dig i livet, i med eller motgång, våga titta framåt och ta ett litet steg till. Det kommer att att ge ringar på vattnet. Du växer ur utmaningarna du ger dig själv och även om allt är bra idag så kan det alltid bli bättre. Jag kan inte säga det tillräckligt många gånger.

 

 

 

Comments (0)

Post a Comment