Single Blog

Lås upp dina resurser

Löften är avlagda, nya (eller återupptagna) mål satta. Ett nytt orört år ligger framför dina fötter. Ett år där du har alla möjligheter att ta nästa steg mot ditt mål och den framtid som du väljer. Det kanske inte blir lätt alla dagar. Kanske du till och med beslutar dig för att ge upp och ta nya tag vid ett annat tillfälle. Maktlösheten slår ner med all sin kraft över dig. Men bara om du låter den.

Lås upp dina resurser

Din makt eller din maktlöshet ligger i dina resurser, hur du har tillgång till dem och hur du använder dem. Dina resurser kan dock spela dig spratt och hålla sig dolda för dig om du är i fel tillstånd. Dina resurser är mer än dina sparade pengar. Det är snarare de styrkor, egenskaper och de erfarenheter du har med dig sedan tidigare. Dina resurser är kort och gott den kraft du besitter. Ditt tillstånd skulle kunna ses som porten till dina resurser. Du behöver inte ha den på vid gavel hela tiden. Däremot vore det toppen om du kunde öppna den precis när du behöver hämta upp någon av dina resurser. 

Gör ditt val?

Alla har nog någon gång upplevt sig maktlösa. Utan att vara allt för provocerande vill jag hävda att det alltid, oavsett situation, finns ett val. Du är inte helt maktlös förrän den stund du väljer att ge upp. Låt säga att du upplever att du misslyckats eller att du inte kommer framåt i vad du nu företagit dig. Det är sällan positiva känslor som kommer över oss när vi är redo att ge upp. Det är också de negativa känslorna som, om vi låter dem, är det som får oss böja oss för uppgiften och meddela för oss själva att ”det går aldrig”. Det är känslorna som styr ditt tillstånd, alltså porten till dina resurser.

Är du i fel tillstånd för uppgiften så hålls porten till de resurser du behöver stängd och låst. Du kan intala dig så mycket du orkar att du har klarat det förr, så länge du inte inte har tillgång till de resurser du behöver så kommer du inte klara det. Sorry. Det är här ditt val kommer in. Vill du vara i fel tillstånd, och med det känna dig maktlös, så väljer du helt enkelt att inte göra någonting. Vill du istället känna makt och styrka så byter bara tillstånd. Lätt som en plätt?  Ja oftast är det faktiskt det (tack och lov är vi så lättlurade). 

Dina känslor och ditt tillstånd är som du vet sammankopplade, precis som dina känslor (som kommer från dina tankar) är kopplade till din kropp. Kropp och knopp är ett system – detta har du hört förr men vad innebär det? Jo helt enkelt att du kan styra ditt eget (och andras) tillstånd med din kropp.

Gör tvärt om

Du kan alltid föra dig själv mot det tillstånd du behöver för stunden. Du behöver bara veta vad du vill känna och vilket tillstånd du vill (eller behöver) vara i. Så när du behöver bryta ett tillstånd som låser in dina resurser, fundera på vad du gör och gör tvärt om. Enkelt sagt, om du sitter stilla, ställ dig upp, sträck på dig, rör på dig. Byt rum, gå ut och gå. Lika enkelt som att om det du gör just nu inte fungerar, gör något annat. I stort och smått kan du alltid förändra.

Comments (0)

Post a Comment