Single Blog

I mitt huvud, där allting händer

Varje dag får jag idéer som jag genast känner att jag vill bygga vidare på och utveckla. Forskning påvisar att vi tänker 65.000-70.000 tankar varje dag. Vi är givetvis inte medvetna om alla dessa tankar, det skulle inte vara hållbart för någon. Än mindre agerar vi utifrån alla dessa tankar. Men tänk om…

I mitt huvud där allting händer

I mitt huvud händer det grejer. Hela tiden nya idéer, tankar och ”aha” upplevelser. I ditt också! Det är där vi upplever saker innan det händer oss i verkligheten. Vi slås av en tanke, kanske om hur vi ska lösa en uppgift. Därefter löser vi uppgiften. Till exempel: Jag kom idag på mig själv med att, säkert för tredje dagen i rad, tänka att jag skulle göra rent badrumsspegeln. Hade jag agerat på tanken direkt hade jag gjort rent spegeln på en gång. Nu kom jag fram till detta i i samband med att jag använde spegeln i annat syfte och när jag var klar var jag redan igång med nästa göromål. Spegeln är fortfarande i behov av en rengöring…

Nu är väl detta en småsak, jag påstår inte att det är en aha upplevelse att rengöra en spegel. Jag kommer inte heller närmare eller längre ifrån mina mål oavsett om spegeln blir ren idag eller imorgon (eller nästa vecka). Men om detta också är sanning för de tankar och idéer som faktiskt leder oss vidare, låter oss utvecklas, så stoppar vi oss själva genom att rusa vidare på nästa tanke.

Från tanke till handling

Hur många idéer får du under en dag som, om du agerade på den direkt, skulle leda dig framåt få dig att må bättre? Hur många av dessa idéer och tankar låter du passera utan tänka ett varv till. Än viktigare kanske, hur många av dessa tankar förkastar du utifrån negativa (inre) gensvar i stil med ”det är ingen mening att försöka”, ”det är omöjligt”, ”jag kan inte” eller liknande? Det du tänker, alltså det du talar om för dig själv, kommer du att tro på.  Det du tror på handlar du efter.

Kan det vara så lätt att komma vidare att vi bara behöver vifta bort dessa negativa, hindrande, tankar? Tänka ett varv till och prova, fast den inre rösten säger oss att det inte går eller att vi inte kan? Dessvärre är gemene man mer mottaglig för negativa tankar. Detta då negativa tankar ofta är kopplade till mycket starka känslor vilket gör att de lättare fastnar hos oss.

5% tillgodo

Av de tankar, som forskningen kommit fram till att vi tänker varje dag, repeterar vi 95%! Hjärnan är en helt fantastisk manick. Troligen är det så att en stor del av dessa repetitiva tankar behöver vara just repetitiva för att få livet att gå ihop. Vi klarar helt enkelt inte att tänka 100% nytt varje dag. Utifrån detta ges vi ändå 5% nytänk varje dag. Hur vill du nyttja dina 5% idag och resten av veckan? Utmana dig själv och prova, agera på dina tankar och idéer. Du kan här, precis som i alla andra situationer, välja vilket som blir ditt nästa steg. Din framtid är kanske bara en tanke bort, agera på tanken.

p.s nu är badrumsspegeln ren, passade på att ta hallspegeln också

Comments (0)

Post a Comment