Single Blog

Vinter trötta

Jag upplever att många i min närhet är tröttare än vanligt. Inte bara trötta som varje vinter med avsaknad av ljus och värme. Tröttare än tidigare vintrar. Jag känner mig själv tröttare än på länge och, vad jag minns, tröttare än förra året vid den här tiden. Jag kan ha fel och kanske bara hör fler som påtalar sin trötthet mer än vanligt. Jag ger mig ändå på en vild gissning och hävdar att vi är tröttare än vanligt och det är en trend som inte har någon positiv utgång.

Tröttmössor

Vintermörker eller överarbetade kroppar. Vad än den här ökade tröttheten beror på behöver vi bryta mönster. Om vi tillåter oss att fortsätta på samma bana så kommer det snart en vinter då vi går i ide och sover bort en fjärdedel av året. Hur gör vi då för att på bästa sätt bryta mönstret? Eftersom ett mönster kan sägas vara samma sak som en vana så gäller det att bryta en vana eller skapa en ny. Nya vanor kan ge mycket energi bara på planeringsstadiet om du ger det lite tid.

Fundera över syftet med den nya vanan, att du börjar med något eller slutar med något. Behöver du sätta ett startdatum eller ett slutdatum? Det viktiga här är inte att du ändrar livsstil från ena dagen till den andra. Även mycket små förändringar kan ge stora skillnader. Här är det bara att välja fritt, allt funkar. Från att lägga om kosten till att börja med vanan att varje dag ge ett betsämt antal människor komplimanger. Det som händer med dig är att ditt fokus flyttas från tröttheten till det ”uppdrag” du gett dig själv i att skapa en ny vana.

sofia-signatur-1

Comments (0)

Post a Comment