Single Blog

Offerkoftan på

Jag kommer dagligen i kontakt med, eller hör talas om, människor som det är synd om. Antingen tycker de synd om sig själva eller så är det andra som tycker synd om dem. Vi kan alla drabbas av olyckor och tragiska händelser och vi har alla vår fulla rätt att reagera och bli ledsna eller arga. Samtidigt har vi alla ett val. Alltid ett val. Vi kan välja om vi vill ha offerkoftan på konstant, aldrig tvätta ur den eller byta ut den. Låta ny smuts gro in i sömmarna och låta lukten av den påminna oss om hur eländigt livet är. Vi kan också välja hur länge vi ska ha den på eller om den överhuvudtaget ska på.

Valet visar vägen

Låter du offerkoftan växa fast mot din hud blir du snart cynisk och du skyller lätt ditt elände på andra. Skyller du din situation på din omgivning tar du genast bort din egen, otroliga, förmåga att styra över ditt eget liv och påverka din egen situation. Du gräver ner dina resurser under ditt berg av hinder.

Välkomna motstånd

Utan motgång uppskattar vi inte framgången och de ljusa stunderna i livet lika mycket. Vi behöver motgång, i alla fall motstånd, för att känna vinnarkänslan i medvinden. Det viktiga i detta är att vi nyttjar vinden och rider ur stormen utan att smutskasta andra. Utan att skylla på andra och istället se över hur vi på bästa sätt kan växa genom detta. För växer och stärks gör vi om vi vågar se inåt. Vi ska med andra ord vara tacksamma när motvinden är så stark att det känns som att vi flyttas bakåt.

När livet serverar oss katastrofer (olika för alla) är det inte så lätt att tacka och bocka. Som tur är så sker inte detta dagligen och vi kan förbereda oss för att vara bättre rustade när katastrofen kommer (om den kommer).

Genom att i vardagen träna på att sträcka ut armarna och luta dig mot vinden och konstatera att: detta gör mig starkare. Genom att våga se sanningen och att sträva efter att leta fördelar i varje stund. Genom att komma ihåg att du ska kunna gå rakryggad och stolt efter stormen. Genom att veta att i varje given stund har du ett val. Om du gör detta är kan du lättare bestämma om offerkoftan ska på och i så fall hur länge den ska sitta på. Dina motgångar är, i efterhand, dina största resurser om du bemöter dem på rätt sätt.

Sanningen är inte alltid vacker men om du möter den med ett öppet sinne blir världen vackrare!

sofia-signatur-1

Comments (0)

Post a Comment