Single Blog

Tiden går inte

Känner du av tidpressen som ligger som en dimma över många av oss? Massor att göra och hinna med och tiden går. Det pratas om överbelastning och stress på de flesta arbetsplatser och efter avlönat arbete följer jobb med hem och familj. Känslor och tankar smittar och om du inte är rädd om dig så riskerar du din egen hälsa.

Ett inbyggt skydd

Så om det nu är så att vi inta bara ska bära våra egna tankar och känslor utan också påverkas av dem som finns i vår närhet, hur skyddar vi oss då från att själva bli sjuka? Hur klarar vi att stå pall när huvudvärk och magont finns överallt omkring oss?

Jag tror att allt handlar om inställning och vetskapen att andras ohälsa inte ligger hos mig, det är inte min huvudvärk, inte mitt magonda. Med detta vill jag inte på något sätt mena att vi inte ansvarar för varandras välmående, för det gör vi högsta grad. Även glädje smittar och jag har tidigare påtalat att alla har förmågan att lyfta andra. Det jag menar är bara att vi bör vara vaksamma för vad vi tar till oss och låter oss smittas av.

Tiden går inte

Just nu är jag på väg, mer än någonsin tidigare som det känns. Massor att göra och tiden går. Eller, nej, tiden går inte den kommer. Är det inte så att du har framtiden framför dig? Tiden kommer, så det mest rimliga borde vara att släppa tankarna på att du inte hinner. Du kan vara säker på att tiden kommer, vad du än har planerat för den.

sofia-signatur-1

Comments (0)

Post a Comment