Single Blog

Hyckleri

Möter du varje dag med mod och vilja att ta dig an nya utmaningar? Är du rustad för att ta dig vidare även när du stöter på motstånd? Är du sann i dina svar och är du sann mot dig själv? Jag tror att de flesta av oss har rädslor och sanningar som vi blundar för. Att inte stå rakryggad och ha modet att möta dessa är (för att vara rakt på sak) rent och skärt hyckleri. Att hålla tummarna och hoppas att ”det går över” eller lägga fingrarna i kors och ljuga för sig själv kommer inta att leda dig framåt.

Må bra lev sanning.

Ett av huvudkriterierna för att må bra och leva ett lyckligt liv är att vara sann mot sig själv. Att vara medveten om de egna värderingarna och leva utifrån dem. Att vara sann mot själv innefattar att lyssna på kroppens signaler om att något är fel och att det kan vara dags att dra ner på tempot. Det handlar också om att kunna stå upp för sig själv och de egna åsikterna. De värderingar jag har och lever efter måste vara vara mina egna för att jag ska må bra fullt ut. Men att vara sann mot sig själv kan för många vara skrämmande.

Lätta vägen ut.

Ärlighet varar längst heter det. Relationen med dig själv är också den längsta relation du någonsin kommer att ha, utan undantag. Då borde det vara en självklarhet att vara ärlig mot sig själv. Det är dock med sanning som med allt annat, att välja den enkla vägen är ofta mer bekvämt och alla sanningar är inte bekväma. Så har du mod nog att vara ärlig mot dig själv i syfte att må bättre och leva lyckligare?

Winston Churchill lär ha sagt: ”Då och då snubblar människorna över en sanning, men de flesta reser sig upp och skyndar vidare som om ingenting hänt”. 

sofia-signatur-1

Comments (0)

Post a Comment