Single Blog

Dina förebilder kan ta dig i mål

Höstmörkret rullar in över landet. Dags att tända ljus, mysa lite extra och kanske fundera på var i livet du befinner dig just nu och vart du faktiskt är på väg. Går vägen du vandrar i rak riktning mot ditt önskade mål? Du är hela tiden på väg framåt, det kan du inte styra över, det är morgondagen och målet du har makt att styra över. Vet du inte hur? Dina förebilder kan ta dig i mål.

Har du koll på dina förebilder?

Vad är det som gör att de ens har äran att vara dina förebilder? Vilka egenskaper har de som gör de så speciella? Vilka dagliga rutiner hjälper dem att ta sig mot nya mål gång efter annan? Det är ju ett faktum att hemligheten bakom framgång ligger i dagliga rutiner.

Knyck ett vinnande koncept

Eftersom det finns människor i din närhet eller runt om i världen som lyckas med det de företar sig. Kanske inte direkt men genom målfokus, tålamod och enträgenhet så kör de framåt. Kan de så kan du! Genom att se över hur dina förebilder tar sig framåt i med och motvind får du, nästan serverat på silverfat, receptet på hur du själv ökar dina möjligheter att lyckas. Alla människor har dagliga rutiner som hjälper eller stjälper på väg mot målet. Även om du inte vet så kan du gissa vad dina förebilder gör varje dag för att komma vidare. Så gäller det givetvis att se över de egna rutinerna. Vad är det du gör varje dag som kanske gör att du står och stampar på stället? Vilka nya rutiner skulle du ha nytta av att få in i dina dagar?

Schemalägg

Innan vi riktigt kan dra nytta av nya rutiner behöver göra dessa till just rutiner och det går inte alltid över en dag. Faktum är att forskning har påvisat att det tar (i snitt) 66 dagar att skapa en ny vana vilket gör att det är hög tid att börja. Många av oss har redan dagarna fulla och det kan vara svårt att få till de nya rutiner som tar ytterligare tid i anspråk. Det kan också vara lätt att glömma bort de nya rutinerna i vardagens jäkt. Rådet jag gett mig själv är att schemalägga, både för att komma ihåg och för att ge plats. Kanske andra (mindre bra vanor) får strykas ur de inrutade dagar vi med lätthet följer, dessa vill du i alla fall bli av med. Det är bara att sätta igång att stryka och ge plats för nytt.

sofia-signatur-1

Comments (0)

Post a Comment