Single Blog

Kontokollen

Har du koll på hur ditt konto ser ut? Är det balans hela månaden eller finns det stunder då det sinar i väntan på påfyllning? Är du slösaktigt i perioder och tvingas hushålla under andra? Jag menar inte pengarna på ditt bankkonto (det kommer alltid nya pengar) jag menar ditt livskonto.

Livskontokollen

Till skillnad från ditt bankkonto som får en (nästan) automatisk påfyllning varje månad behöver du själv vara den som laddar ditt livskonto. Även här finns olika utgiftsposter, vissa kostar mer än andra och det viktigt att balansera debet och kredit.

Jag har varit inne på det tidigare, livet och den fart vi tar oss igenom det. Det går undan och det gäller att hänga med i svängarna för  att inte flyga av. Rätt vad det är så har det gått ytterligare en dag och vi somnar med tankar om dagen som gått och dagen som kommer. För vissa är det självklart att hålla livskontot fulladdat, andra märker inte att kontot sinar innan det är tomt.

Spara och slösa

En del människor, tro det eller ej, använder större delen av sina dagar åt att tömma sina konton – utan att ens vara medvetna om vad det är de gör. Syrliga kommentarer till främmande människor på stan, beklagande över väder och vind samt upprepande deklarera hur trötta de är. Undra på att de är trötta, all energi går till att beklaga, klanka ner eller irritera sig över än det ena än det andra. Det finns också dem som gör precis tvärt om (kanske även dessa omedvetna om vad de gör). De laddar sina livskonton med goda gärningar, påpekanden om vilken underbar dag vi har och leenden som de sprider hej vilt omkring sig.

Från medel till excellent

Båda dessa personlighetstyper kan ha nytta av att se över vad det är som ger plus på kontot och om detta täcker kostnaderna. Känner du att du tillhör den senare gruppen kan det ändå vara läge för en kontokoll till och från. Det som är bra kanske går att göra ännu bättre? Det som är toppen kanske kan bli excellent? Till saken hör att det inte bara är ett positivt förhållningssätt som ger plus på livskontot. Det som fyller på ett livskonto är saker som ger dig lycka, energi, glädje, lugn – allt DU mår bra av. Här är det alltså viktigt att se över alla delar av livet. Vilka delar är det som behöver fyllas på för tillfället och vad behöver du kanske ta bort för att gå från medel till excellent just nu?

sofia-signatur-1

 

Comments (0)

Post a Comment