Single Blog

I väntan på vadå?

Väntan

Många av oss har avslutat sommarens semester och återvänt till vardagslunken, åtta timmars arbetsdag, matlagning, tvätt och städning. Vardagslunken innebär innebär för många att pussla med dygnets timmar för att få dagarna att gå ihop. Tidigt uppe sent i säng och allt som ska hinnas med däremellan. En väntan infinner sig. En väntan på nästa helg, nästa ledighet. En väntan på att något ska hända.

Vi behöver alla något att se fram emot, det vill jag inte sticka under stolen med. Risken med att vänta på att något ska hända är att väntan (troligen) blir oändligt lång. Jag hävdar att det är viktigt att göra det som kan göras för stunden i syfte att förgylla livet eller komma närmare uppsatta mål.

Planera för nu

Jag är övertygad om att det, i de flesta människors liv, finns outnyttjad tid. Jag har själv varit en av dem som uppgett att jag inte har tid (och jag kan inte neka till att jag även nu tacksamt skulle ta emot fler timmar på dygnet om det erbjöds). Jag har dock insett att ju mer jag planerar och agerar (utan undanflykter) desto mer tid får jag. Det är visserligen en sanning med modifikation. Jag har givetvis inte fler timmar på dygnet än någon annan, jag kan dock få ut mer av mina dagar när jag slutar vänta. Så mycket onödig tid jag lagt på att vänta på att något ska hända istället för att se till att det händer något. Jag tror mig tidigare kommenterat min rastlöshet och hur lätt jag blir uttråkad. Detta i kombination med att vänta har inte medfört något gott. Insikten att det är jag som ska se till att något händer har varit ovärderligt för min livskvalité.

Det är inte svårare än du gör det. Skriv en lista (ja, jag gillar listor) på vad du skulle vilja göra och så skriver du in i din kalender när du ska göra detta!

sofia-signatur-1

 

 

 

 

Comments (0)

Post a Comment