Single Blog

Undantaget som bekräftar regeln

Jag var nyanställd i en verksamhet där lagar var regler och inga regler hade sina undantag. Jag satt, tillsammans med andra nyanställda, i ett rum och välkomnades av högsta chefen. Han sa till oss att ”tänka utanför boxen”, ”nytänkande var bra” och ”tänj lite på reglerna”. Han menade också att nu öppnades alla möjligheter för oss. Eftersom ingen på denna, för oss, nya arbetsplats visste något om oss så kunde vi starta från noll och vara/bli den vi alltid velat vara.

Vänta inte!

Nu var allt detta nytt så jag har inte reflekterat över det fören i efterhand. Jag vill här och nu slå ett slag för ständig förändring. Det finns, är jag övertygad om, ingen som vill stanna upp och inte lära sig mer, utvecklas och ”bli mer”. Oavsett om du kanske är en av dem som säger emot mig och faktisk inte vill fortsätta framåt så, sorry, det gör du ändå. Håller du däremot med mig och längtar efter nästa utmaning, vill ”bli mer” och bättre (allt som är bra kan fortfarande bli bättre) vänta inte. Vänta inte på att du ska börja på ett nytt jobb, flytta till en ny stad eller hitta en ny partner. Jobba på att bli den du vill vara, så bra som du kan bli och så lycklig som du kan bli varje dag. Du kommer alltid att ha en bakgrund, något du kommer ifrån, är du nöjd med detta så bygg vidare. Om inte så kom ihåg att det är ditt förflutna som tagit dig dit du är idag. Du kan inte ändra på gårdagen, men det var då och du gjorde det bästa du kunde utifrån de förutsättningar du hade då. Idag har du nya erfarenheter att bygga vidare på och kan bli ditt bästa jag för denna dag.

Alla rader har mellanrum?

Som jag nämnde så var detta en verksamhet helt styrd av regelverk. Lagar och förordningar skulle följas och vi fick till oss att tänja på reglerna? Med dessa två budskap: ”här kan du bli vem du vill” och ”tänj lite på reglerna”, skulle vi möta våra nya kollegor. Alla regler har inte undantag men det finns alltid en möjlighet att läsa mellan raderna. Var du än befinner dig i livet vill jag skicka med dig att läsa mellan raderna. Lyssna på vad det du hör skulle kunna betyda och ställ frågor. Vrid och vänd på dina stenar för att hitta möjligheterna som gömmer sig där inunder.

sofia-signatur-1

 

Comments (0)

Post a Comment