Single Blog

Energiförlust

Vi vet vad som ska berättas för oss när vi öppnar en dags/kvällstidning, tittar på nyheter på tv eller när vi ögnar igen vårt twitterflöde. Håller du med mig? Vi matas av negativa nyheter och mindre positiva kommentarer. Det jag har funderat på kring detta är, hur orkar folk lägga så mycket energi på att gnälla och klaga. Nu tänker jag inte på nyheterna som ändå är en samhällsnyttig informationskanal, även om det inte skulle skada om de till och från hade något positivt inslag att komma med.

Energiförlust

I Västerås, där jag har mitt hem, har den lokala tidningen i sin nätbilaga tagit fram ett koncept där de verkar gå runt på stan och fråga människor vad dom vill gnälla över. I min värld är detta katastrof. Var du inte på dåligt humör innan så är du det garanterat efter ett möte med VLT:s reporter… Varför inte ändra fokus?

Lyssnar du så är det, skulle jag tro, tyvärr mer ris än ros i vardagen. Jag upplever att människor i allt större utsträckning kommenterar det de tycker är jobbigt för stunden än när det tycker att något är bra. Om solen lyser med sin frånvaro är det fel, om solen blir för kärleksfull mot oss är det fel. Folk har sovit för lite eller för mycket (ändå är detta landet lagom). Varifrån får människor sin energi? Inte är det när de talar om för andra i sin omgivning hur trötta de är? Eller när de, med knuten näven, basunerar ut sin (absolut rätta?) åsikt i något av våra sociala medier? Varför inte ändra fokus?

 

Alla är vi trötta och uttråkade till och från. Våra åsikter skiljer sig garanterat från andras i olika situationer. Vi har absolut rätt att bli arga och irriterade. Men det är inte här vi ska lägga vårt fokus. kan du inte göra något åt situationen så släpp det till någon annan. Låt det inte bli din huvudvärk. Tycker du inte om fotboll, titta inte på fotboll. Tycker du inte om hetsen i stan, håll dig i skogen. Finns det kändisar som du stör dig på, följ dem inte på sociala medier.

Eller energiboost?

Själv ska jag njuta av solen och regnet, glada människor, staden och  skogen och hela livets härligheter. Jag hoppas du gör det samma och berättar för alla du kommer i kontakt med vilken underbar dag just detta är!

 

sofia-signatur-1

p.s till VLT:s ”försvar”: jag kan ha tagit mig vatten över huvudet då jag uttalar mig om något jag inte vet något om. Jag har nämligen aldrig tittat på vad folket vill gnälla på, det kanske inte är så negativt som det låter, men för mig är titeln/rubriken avskräckande.

Comments (0)

Post a Comment