Single Blog

Följa John?

Det är så lätt att dras med och följa strömmen. Lätt att lyssna på andras åsikter om vad som är rätt och fel. Jag är rädd att många tappar bort sig själva i djungeln av pekfingrar. Hur många drömmar och idéer har du släppt för att inte stöta dig med andra, för att inte sticka ut?

En stillastående värld

Tänk dig en värld där alla följde strömmen och gjorde och tyckte som alla andra. Vi skulle stå stilla om ingen vågade, jorden skulle förmodligen fortfarande vara platt… Vad sätter du själv för avtryck på världen? Vad lämnar du efter dig, vilka spår sätter du i din egen närhet? För att kunna, och våga, lämna de avtryck vi kan känna oss stolta över krävs (skulle jag tro) en trygg och sann självkännedom. Vi (de flesta av oss) växer upp i samspel med andra och det är såklart en viktig del i skapandet av det som ska bli (du eller jag). Jag tror tyvärr att världen idag, för vissa mer än andra, hämmar utvecklingen av vad som hade kunnat bli (du eller jag). Vi tilldelas en uppfattning av vad som är rätt och fel, normalt eller konstigt – och vi nickar och säger ”ja”.

Utmana

Var lite jobbig mot dig själv och andra. Bli ett barn på nytt och börja om från början. Ställ frågor! Ge dig själv en dag där du går in för att ifrågasätta – allt. Med detta menar jag inte att du ska göra dig till utan att du ska göra detta med sann nyfikenhet. Börja när klockan ringer på morgonen ”varför ska jag gå upp nu?” ”vill jag det?” ”hur ska jag göra?”. Har du modet att ifrågasätta dig själv (och vara ärlig i dina svar) ger du dig själv möjlighet att hitta den du verkligen vill vara. Ditt bästa jag.

frågetecken

Det blir många frågor på en dag så du kanske vill börja med någon timme, men har du kraften så kör hela vägen. Var lite aktsam till en början när du ställer frågor till andra i din omgivning. Vill du ha kvar familjen kan det kanske vara bra att förbereda dem på dina planer. Funderar du på nytt jobb så gå all in med chefen. Nya möjligheter kan visa sig och ställer du rätt frågor kanske det leder till nya arbetsuppgifter…

 

sofia-signatur-1

Comments (0)

Post a Comment