Single Blog

Om du hade rätt skulle jag hålla med dig!

 

Visst är det helt underbart att sitta på en parkbänk, eller på en uteservering och bara titta på människor?  Folk som är på väg, som stannat upp, som tappar något (kanske farten framåt) och så dem som bara är. Alla med sina värderingar och sin syn på livet, världen och på vad som händer precis just nu.Vad otroligt mycket historier det rör sig runt omkring dig dagarna i ända.

 

Jag förundras varje dag över hur människor beter sig och undrar över vad det är som får dem att göra just det de gör. Ibland blir jag avundsjuk och positivt överraskad. Ibland blir jag riktigt förbannad. Flertalet gånger ligger frågan på mina läppar ”hur tänkte du nu?” – de gånger jag faktiskt ställt den är det dock med glimten i ögat. Men vem är jag att tala om för människor vad som är rätt och fel? Vem är jag att fria eller döma? Alla har rätt till sina egna val och ansvariga för sina egna handlanden. Jag har självklart rätt att tycka och yttra mig om jag tycker att något är helt galet. Det som är viktigt att komma ihåg är att jag bara ser händelser från mitt perspektiv och min verklighet.

Har du tänkt på hur många främlingar du möter varje dag? I affären, i bilkön, på bussen ja precis överallt. Har du tänkt på de främlingar du möter i ditt hem varje dag? Har du sett den där personen som tittar tillbaka på dig i spegeln varje morgon och ibland undrat ”vem är du?”

Människor är fantastiska, underbara och konstiga och alla handlar och rör sig utifrån sina egna sanningar. Vem av alla dessa har den sanna sanningen i sin ägo? Är det hon den där jag möter i spegeln varje morgon, som ibland ifrågasätter vad jag har klätt på mig, ibland uppmuntrar mig och säger att ”idag tar du världen med storm”? Ja, vissa dagar får det vara hon, andra dagar svarar jag bara att ”hade du rätt skulle jag hålla med dig!”.

Låt de människor du möter och de du omger dig med fylla dig med positiv energi. Energi kan inte ta slut, bara omvandlas, och delar vi och lånar av andra så blir rundgången bara större (inbillar jag mig). När du nästa gång vill ifrågasätta någons beteende och handlande börja med att försöka hitta bakomliggande orsak (för det finns alltid en). Om det inte räcker ställer du dig sedan frågan (tyst i ditt huvud – det är viktigt) ”hur tänkte du nu?”. Svaret på den frågan (som då också kommer i ditt huvud) kanske lär dig dig något. Eller så kan du bara konstatera (också tyst i ditt huvud) att ”hade du rätt skulle jag hålla med dig!

 

”People are strange when you’re a stranger” /The Doors

sofia-signatur-1

 

 

 

 

Comments (0)

Post a Comment