Single Blog

Parallellogram

Nu har björkarna slagit ut och hela världen har fått ett ljusgrönt skimmer. Dagarna är längre och i alla fall jag får en känsla av pånyttfödelse. Min man ägnar sin kvällsläsning åt boken ”Vårt matematiska universum”, en bok jag troligen inte skulle komma mer än en halv sida i om jag gav den ett försök. Men dessa två händelser tillsammans får mig att fundera. Men innan du läser vidare vill jag flagga redan nu för att jag denna gång kan komma att sväva iväg mer än jag brukar, men jag ska hålla mig kort.

Parallella universum

Tänk om du fick möjlighet att skicka ett telegram, ett parallellogram, till dig själv i ett parallellt universum . Vad skulle du skriva till dig själv? Vad skulle du uppmana dig själv att göra, vilka chanser skull du peppa dig själv att ta?  Vad skulle du be om, fråga om? Finns det något du hoppas att du uträttat i ett parallellt universum. (Jag vet att ett parallellogram är en geometrisk figur, men nog låter det som ett telegram till universum?)

Eller dagen då du föddes, när det än var. Vad skulle du vilja säga till dig själv den dagen? Ord på vägen genom resten av ditt liv. Förmaningar, uppmaningar, tips och råd som du (om du fått dem till dig från början) kunnat leva ditt liv efter för att nå längre, våga mer och kanske vara lyckligare.

Vad du än kommer fram till för svar i frågeställningarna ovan så är jag övertygad om att det inte är för sent – det är aldrig försent. Det är heller aldrig för tidigt att börja om från början. Det kluriga kan vara att komma fram till hur du vill leva ditt liv, hur du vill vara och vad du vill känna dig stolt över.

sofia-signatur-1

Comments (0)

Post a Comment