Single Blog

Positiv närminnesförlust

Jag är barnsligt förtjust i Disneyfilmer. Det finns alltid ett budskap som passar in i livet, personligheter som vi kan känna igen oss själva- eller personer i vår närhet i. Just denna vecka har jag haft en av mina favoriter i tanken. Doris i filmen Hitta Nemo.

Doris är en fisk av arten palettkirurg som lider av närminnesförlust och kanske inte är den att stötta sig mot i alla stunder. Däremot har hon egenskapen att alltid leva i nuet, hon glömmer ju alla problem i samma stund hon vänder dem ryggen. Hon är glad, bekymmerslös, tror på sig själv och verkligen älskar livet.

Förutsätt framgång

Denna vecka har jag mött människor som skulle behövt lite av Doris minnesförlust, eller i alla fall hennes livsinställning. Jag skulle själv ha behövt mer av den varan till och från under veckan. Alla situationer vi ställs inför är inte lätta att skaka av oss, eller glömma bort för den delen. Däremot kan vi dra nytta av det budskap Doris förmedlar i sin förmåga att se något positivt i alla situationer och, även om hon inte är säker på att något dåligt inte kommer att hända, har tilltro till att allt blir bra. Hon förutsätter framgång.

Att helt glömma är kanske inte att föredra, men genom att se vad som skulle kunna hända, kasta oss ut lite oftare och våga lite mer så ökar möjligheterna att vi lär oss och att vi kan befinna oss nuet och njuta av det.

”När livet känns hårt vet du vad du ska göra då? fortsätt simma, fortsätt simma, simma, simma…” Doris 

sofia-signatur-1

Comments (0)

Post a Comment