Single Blog

Varför inte veta varför?

Tiden är ett spännande fenomen, som de flesta jag möter (och jag själv) upplever att de har för lite av. Men vad gör vi med tiden vi har, hur väl förvaltar vi de timmar som ges till oss? Om jag lever till jag blir 80 så har jag spenderat 29200 dagar här på planeten jorden. Detta motsvarar 700800 timmar (plus att jag får 24 timmar extra vart fjärde år).  Just i år har vi 366 dagar att spela på och från nu till årets slut 289 dagar kvar. Det är 6936 timmar – vad ska du göra med dina timmar?

Varför?

När jag har pratat med ledare i gymnastik om styrketräning så framkommer (hittills) alltid en styrkeövning som de använder för att träna bålstyrka. Problemet med detta är att denna övning inte är effektiv i det syftet, den tränar snarare höftböjaren än något annat. Detta har fått mig att fundera än mer på varför vi gör saker. Tänk om livet i stort ser ut så här. Vi går omkring och vet vad vi vill (vi har ett syfte, som i detta fall – träna bålstyrka) men vi aktiverar oss med uppgifter (eller övningar) som leder oss någon annanstans. Jag upplever att vi generellt pratar om vad vi inte gör som vi borde göra och allt vi gör (som kanske inte leder oss framåt) glöms bort. Så varför inte fundera över varför vi gör som vi gör. Vana eller okunskap?

Lista ner allt du företar dig med under en dag och pricka av. Hur mycket av detta gör du ”för att” och mycket gör du utan att veta varför? Av de timmar som återstår av året kan du sen välja om du vill göra saker ”för att” eller utan att ha en aning om varför du gör detta. Jag tror att vi kan behöva några timmar när vi bara gör utan att veta varför också men på det här sättet kan vi öka våra valmöjligheter, eller? Helt enkelt varför inte veta varför vi väljer att göra som vi gör och på så sätt, i högre grad, känna att vi förvaltar vår tid på bästa sätt?

sofia-signatur-1

 

Comments (0)

Post a Comment