Single Blog

För att jag kan!

Jag var så trött i morse, så trött att jag funderade länge och väl på att det bästa kanske ändå vore att ligga kvar, stanna under det varma täcket, slumra lite till och så, kanske, lite senare…gå upp. Himlen jag såg från sovrumsfönstret var grå och lockade inte alls. Vet du varför jag tillslut gick upp? Bilen var igensnöad, kupévärmaren hade inte slagit på så det var till att både sopa och skrapa rutor och jag gjorde det gladeligen. Vet du varför?

För att jag kan!

Jag har förmågan att gå upp på morgonen, jag kan gå, hoppa, springa, sjunga (kanske inte så att någon annan vill lyssna) och hjula till bussen om jag vill. Det är inte alla förunnat och det är väldigt lätt att ta för givet allt som för mig är självklart. Ta för givet och inte förundras över trots att det kanske är det jag borde, förundras. Har du tänkt på hur mycket du är kapabel till, vad du gör varje dag många gånger helt automatiskt utan att ägna en tanke åt hur fantastisk det är att du faktiskt kan just detta? Varför inte utmana dig själv och se vad mer du kan och göra saker just för att du kan? Vad skulle du göra, bara för att du kan?

Vad är möjligt?

Jag har haft förmånen att arbeta med en ung tjej som har hittat (en del) sitt mål i att känna sig oövervinnerlig.  Hon växer en cm varje gång hon uttrycker detta (hon är väldigt lång nu). Jag tänker att hon nog gör det hon gör om dagarna för att hon kan.

Bara för att se vad som händer, hur mycket jag växer och hur mycket jag kan påverka andra planerar jag att under nästa vecka bara göra saker för att jag kan!  Alla utmaningar jag möter ska jag genomföra med ett leende på läpparna, för att jag kan. Jag ska gå upp klockan fem varje morgon, för att jag kan – inte söndagen då ska jag dra mig extra länge, just för att jag kan.

Så nästa gång jag känner motstånd, när jag balanserar mellan att göra eller inte göra ska jag välja att göra för att jag kan. Jag ska känna mig oövervinnerlig just för att jag kan. Jag kanske inte alltid lyckas, men de gånger jag inte gör det ska jag inte göra det – för att jag kan. Tiden jag har blivit tilldelad här på jorden är för kort för att inte göra, för att jag kan.

 

sofia-signatur-1

 

 

Comments (0)

Post a Comment