Single Blog

Dansa (i regnet)

 

Jag var i Falun i helgen och höll en utbildning för en hel hög härliga, spännande, annorlunda, vanliga, lika och olika människor. Allt var planerat, strukturerat, packat och klart. Jag har haft turen att hålla utbildning i Falun under flera år och klart för mig hur bästa upplägg är. Det var 16 personer anmälda, vilket är lite mer än hälften av vad det brukar vara, och lokaler och planering var anpassat efter det.  Väl på plats dyker det upp inte mindre än 21 glada ansikten som alla är laddade för helgen. Första dagen visade det sig dessutom att en av lokalerna som vi skulle använda inte var bokad, i alla fall inte den tid det var tänkt. Planerna sprack och nya fick konstrueras fortare än kvickt.

Det händer allt som oftast

Jag kan inte låta bli att ta upp detta. Hur ofta stöter vi inte på oförutsatta händelser, något i en planering som förändras, tidsscheman som ruckas, nya utmaningar att bita i (som vi inte känner oss redo för). Det gamla talesättet ”det är inte hur du har det utan hur du tar det” kommer väl till pass här. Vi kan ju i dessa situationer stoppa huvudet i sanden och hoppas att situationen är över när vi väl tittar upp. Eller så kan vi välja att vara flexibla och anpassa oss efter vad som händer och göra det bästa av situationen. Kanske kommer vi inte ut på andra sidan med det resultat vi tänkt eller önskat. Men jag kan lova att om vi väljer att agera för bästa resultat så kommer vi ändå att kunna känna en viss stolthet.

Du kan alltid låtsas (eller, fake it till you make it)

När allt kommer till kritan så är det sällan vi ställs inför livsavgörande val och hur fel kan det bli? Jag fick idag höra en underbar kommentar utifrån en incident på en arbetsplats. En person som genomfört en arbetsuppgift utifrån regelverk men sen upptäckt att ett fel i systemet gjort att resultatet i slutänden ändå blev fel. En mer erfaren kollega kom till undsättning och meddelade att arbetsuppgiften ändå var rätt utförd med orden ”Låtsas att du gjorde rätt”.

Med detta vill jag inte, som det kanske låter, uppmana till myteri, slentrian eller slarv. Snarare uppmuntra till att i alla lägen göra ditt yttersta, även om det för stunden känns som hopplöst. För på andra sidan kan du dansa i regnet och känna dig stolt för att du gjorde rätt.

Om inte annat kan du alltid låtsas med gott samvete 😉

sofia-signatur-1

 

 

 

 

 

 

 

Comments (0)

Post a Comment