Joakim

joakim-v4Joakim kunde ha betytt ”den evigt kunskapstörstande”, nu gör det ju inte det förstås men jag är obotligt kunskapstörstande i både stort och smått. Jag älskar att lära mig nya saker och jag gillar verkligen att kunna sätta saker i sina sammanhang. Jag är övertygad om att allt och alla kan lära mig någonting likväl som jag kan lära andra människor nya saker.

Jag har i snart 20 år jobbat med IT och utbildning i alla dess former. Från grundskola till vuxenutbildning, från klassrum till e-learning. Jag tror mig ha fått några insikter på vägen om hur en organisation, ett företag, en förvaltning bör hantera IT för att den ska hjälpa och inte stjälpa.

I en förlängning kommer jag inom Senseomind att jobba med ledarskap och styrning riktat mot IT och IT-organisation. Vikten av tydlig kommunikation genom en hel organisation och vikten av att alla pratar samma språk i IT-frågor är A och O.

IT bör inte vara en egen liten avdelning, gömd i en källare, befolkad av kufar som ingen förstår sig på. IT inom ett företag, organisation eller förvaltning är ingen egen levande organism utan en servicefunktion som binder ihop allas dagliga jobb och vikten av tydlig kommunikation, tydlig strategi och tydligt ledarskap är ovärderlig.

Våga vinna på att se över er IT-organisation hur liten den än må vara till hur stor den än är.

signatur-jooakim-1

MIEE-Logo-NonTransparent-small