Single Blog

Lycklig i alla sina dagar

Många drömmer om framtida händelser och önskar att de var där för då skulle de vara lyckliga. Andra är med agerande. Sätter upp mål och handlingsplaner för att nå målet och med det lyckan. Jag funderar på vad som händer sen.  När målgången är uppnådd och drömmarna nådda, vad händer då. Hur länge stannar lyckan? Och hur vore det att inte vänta? Att från nu leva lycklig i alla sina dagar?

Sin egen lyckas smed

Jag googlade synonymer på lycka och fick, bland annat, upp glädje, djup tillfredställelse och eufori. Men också gynnsamt öde, öde, slump och tur. Öde, i sin tur, betyder förutbestämt. Innebär det att om du har ”turen” att vara lycklig så är det ditt gynnsamma öde, det är förutbestämt? Jag tror inte det. Jag är snarare övertygad om att du skapar din egen lycka på vägen. Moder Teresa ska, bland många andra kloka saker, ha sagt att ”det finns ingen nyckel till lycka, dörren är alltid öppen”. Det gäller alltså för dig bara att välja rätt dörr att träda igenom.

Lycklig i alla sina dagar

Hur skulle det vara för dig att vara lycklig i alla dina dagar? Jag är inget undantagsfall. Jag har dåliga dagar, riktigt crappiga stunder då jag upplever att lyckan är långt borta. Rättare sagt finns inte ens ordet lycka i mina tankar i dessa stunder. Nej jag syftar här till valet att vara lycklig i alla sina dagar majoriteten av tiden. Vill du ha det? Perfekt, då är det ditt ansvar att ta det.

Jag tror inte att lyckan är beständig om du inte hela tiden göder den. Även om vi når våra mål och upplever våra drömmar är den lycka vi får av detta inte evig. Eller? För att få uppleva lycka i alla sina dagar behöver vi göda vår lycka. Bestäm dig och gör något varje dag för att utfodra din egen lycka. Ett tips, om du inte kommer på något annat, är att gå all in för att göra någon/några andra glada. För även om lycka är var och ens ansvar så är den också smittande.

 

Comments (0)

Post a Comment