Single Blog

Utseendet har betydelse

Sommaren är på plats, i alla fall enligt almanackan, och stadens gator fylls med lediga människor i alla åldrar. Jag kan verkligen roa mig med att titta på andra människor och nu vill jag sticka ut haka ordentligt. Jag har kommit på att utseendet har betydelse oavsett vad någon annan säger.

Det vackraste som finns

Om du som jag tycker om att betrakta människor så har du säkert kommit på att vissa drar åt sig din uppmärksamhet mer än andra. Det finns de som nästan magnetiskt drar till sig din blick, eller? Av dessa blickfångare finns enligt mig två grupper – de vackra och de andra. Innan du blir allt för arg på mig och tycker att jag är galet ytlig ska jag komma till poängen.

De vackraste människor som finns är de som genom sitt tillstånd sprider positiv energi. Ett fåtal gör det utan att röra en min, det är som att deras väsen skjuter ut energi och glädje ur varje por. Går du förbi en sådan människa kan jag lova att du plötsligt sträcker lite mer på dig än innan. Du känner dig lite piggare och kanske du kommer på dig själv med att le en aning.  Andra kan med lätthet sprida glädje och energi bara genom att forma sina läppar till ett leende.

De andra

Om nu de vackraste människorna är de som ler och sprider positiv energi vilka är då de andra. Det är, för mig, känslan jag får av en annan människa, som avgör om han eller hon är vacker eller inte. Alla tillstånd är smittande om vi inte ser upp. Med de andra menar jag människor som sprider negativ energi. Det verkar vara arga, elaka och sura människor hör enligt mig till den andra kategorin. Människor som på olika sätt vill sätta sig över andra. De som kanske drar åt sig mig blick men som ger en helt annan känsla än de vackra. Detta är inte människor jag vill vara nära.

Utseendet har betydelse

Poängen med hela detta inlägg är att utseendet har betydelse och vad jag menar är att de vackra har ett glitter i ögonen, en ödmjukhet och energi som smittar. De kan få ditt tillstånd att ändras till det bättre bara genom att gå förbi dig på gatan. Dessa människor behöver inte pryda reklampelare som modeller – de är bara så genuint vackra i själen att det syns på utsidan. Då har utseendet betydelse.

Det betyder också att de människor som har fastnat i livets klagosång, har offerkoftan på och vill beskylla hela värden för dagens regnskur, inte är fullt lika vackra. Även hos dem som tappat glittret i ögat och buset i magen, speglar sig själen på utsidan. Då har utseendet betydelse.

Vem av dessa vill du gärna tillbringa din fredag med? Och vem vill du vara denna fredag? Den vackra eller den andra. Sträck på dig, le och känn hur livet fylls på inom dig. Känn efter en stund och gå ut och smitta alla andra med all din skönhet.

Comments (0)

Post a Comment