Single Blog

Är du ditt eget troll

Du kan stånga dig blodig. Slåss mot jättar, troll och monster. Så länge du inte ger upp har du möjlighet att hitta nya vägar som tar dig vidare. I dåtid så som i nutid precis som i framtiden kommer det finnas människor som vill förtala, förminska andra i tron att de själva blir större och starkare (eller något sådant?). Det är naturligtvis inte ok och tyder snarare på avund eller rädsla. Faran är när dessa troll kommer närmare än du tror och det visar sig att du är ditt eget troll.

Finns det ett varför

Det farligaste jag hört någon uttrycka till sig själv är “det är ingen idé”. I de orden saknas kraft. De orden äter upp vilken vilja som helst. Napoleon Hill ska ha sagt att “Människan har aldrig varit så nära framgång som när det hon kallar misslyckande kommer över henne.” Jag vill påstå att så länge det finns ett varför, och det gör det annars hade bollen inte satts i rullning från början, finns det ett hur. Så länge det finns ett syfte och du vet vilket resultat du vill uppnå så finns sätt att komma vidare. De kanske inte alltid är lätta att se.  De gömmer sig väl när vi står inför det vi kallar misslyckande, men finns där.

Tillstånd och resurser

När vi hamnar i situationer där det känns som att all kraft är uttömd och vi är redo att ge upp har vi egentligen bara hamnat i fel tillstånd. Resurserna vi bär på är de facto outtömliga vilket i sig borde göra var och en av oss oövervinnerlig. I fel tillstånd kan vi bara inte nyttja de resurser vi för stunden behöver. Snarare tvärt om. I en sådan situation har många för vana att tala ner, förminska och förtala sig själva. Många gånger drar vi till och med till oss fel tillstånd genom sättet vi talar till oss själva och på sättet på vilket vi ställer oss frågor. För att komma på rätt väg igen behövs en ny tanke, en ny känsla att surfa vidare på.

Kom ihåg varför

När du nästa gång står inför att ge upp, när du börjat tänka tanken att det inte är någon idé. Ta en titt i spegeln och se efter om du blivit ditt eget troll. Fråga dig själv varför du startade från början – kom ihåg vad ditt syfte var och vilket resultat du ville ha. Tala om för dig själv att du är närmare än du någonsin varit och fråga dig vad ditt nästa steg ska vara. Fråga vad som fungerat tidigare och vad det bästa du hittills gjort är. Fråga dig vad du ska komma ihåg – inte vad du inte får glömma. Svara på vad du önskar, vilket resultat du vill uppnå – inte vad du inte vill ha. Framför allt, tala om för dig själv hur galet bra du är.

Comments (2)

  1. Äntligen, kära Sofia, har jag tagit mig tid för att läsa igenom allt tänkvärt som du skrivit. Jag har fått en hel del tankeställare själv, vilket inte förvånar mig, utifrån hur jag känner dig!!
    Jag kommer nu regelbundet att läsa det du för på pränt.
    Ha de så gött!!
    Lennart

Post a Comment