Single Blog

Varför inte bara ge upp?

 

Tänk dig en storm med vindar som sveper över havet in mot land. Utan motstånd, i ökad hastighet och styrka kommer den emot en klippa flera meter hög. Vad gör vinden då? lägger sig att dö, vänder och går tillbaka samma väg den kom? Nej den tar i med all kraft den har för att ta sig över klippkanten och fortsätta sin väg framåt in över land.

Hur gör du själv när du stöter på motstånd? Vad får dig att fortsätta eller ge upp och vända om? Ärligt talat, det är alltid lättare att ge upp. Att bara släppa och låta allt fortsätta som vanligt. Ingen mer ansträngning, ingen mer uppoffring. Det är alltid lättare att ge upp, lättare men inte bättre. Om du trodde det vore bättre, varför valde du att påbörja ansträngningen  från början?

Varför ens börja?

Det är alltid något som får oss att påbörja något från första början, en vilja att uträtta något, få en förändring. Om vi aldrig påbörjade någonting skulle vi inte överleva särskilt länge. Att bara dricka ett glas vatten är en ansträngning som fyller ett syfte. Att träna för att springa en mil är en ansträngning som fyller ett syfte. Allt vi tar oss för innebär viss ansträngning (även om vissa saker kan uppfattas som mer njutning än ansträngning).

Det vi behöver komma ihåg när ansträngning tär så mycket på oss att det enklaste vore att ge upp, är varför vi påbörjade ansträngningen från första början. Vari ligger vinningen om du tar dig över din klippvägg. Vad var syftet med din start och vad blir följden, i känsla och resultat, om du ger upp?

Visst finns det stunder då målet du satt upp inte längre är värt besväret, uppoffringen. Om ditt ursprungliga mål inte längre fyller sitt syfte utan istället tär på dina värden. Då är det läge att omformulera målet, inte ge upp det. Hitta nya vägar du kan gå med dina värden intakta och jag är övertygad om att du får ny kraft att ta dig vidare, framåt mot ditt mål och över din klippkant. Du är din egen storm och du kan ta dig över alla de klippor du vill, om du vill – så länge ”drivkraften att fortsätta är större än begäret att ge upp” (Napoleon Hill)

sofia-signatur-1

 

 

 

 

Comments (0)

Post a Comment